Kortspillet fisk

0
774
Regler til kortspillet fisk

Et fisk kortspil er en ægte klassiker! Hvem har ikke på et eller andet tidspunkt i sin barndom, spillet fisk sammen med venner og familie. Og en ægte klassiker går ikke af mode. Derfor lever kortspillet fisk i bedste velgående, både som et almindelig spil kort, og som et online kortspil. 

Hvis du har baggrund som en haj til et kortspil fisk, så var det måske på tide at prøve kræfter med spillet fisk igen. Kortspillet fisk er underholdende for alle generationer, og de simple reglerne gør at alle kan være med, til en underholdende omgang fisk. Hvis du har brug for at genopfriske spillereglerne, så kan du læse med her.  

Contents

Hvad er kortspillet fisk? 

Et fisk spil går i al sin enkelhed ut på at samle stik. Når der ikke er flere kort, så er spillet slut og den som har samlet flest stik, har vundet spillet. De simple fisk regler gør at det at spille fisk er noget du kan gøre sammen med dine børn, eller sammen med din ældre bedstemor. Aller sjovest er det når flere generationer kan samles over et fisk kortspil.  

For at spille fisk, så kræves det kun et sæt helt almindelige spillekort. Du behøver ikke nogen forkundskaber om spillet for at være med på et spil fisk, men det er helt klart en fordel hvis du har en god hukommelse. Du får nemlig en klar fordel i spillet, hvis du er god til at huske hvad de andre spillerne sidder med på hånden. Hvis du ved det, så kan du gennemskue hvad de samler på, og det vil øge dine egne chancer for at vinde spillet fisk.  

Hvordan spiller man fisk? 

For at spille fisk skal du bruge almindelige spillekort. Fisk spilles uden jokere. Kortspillet fisk kan spilles af 2-7 spillere, det er altså et spil hvor man kan samle hele familien. En spiller giver ud kort til de andre spillerne, hver spiller skal have syv kort på hånden, fem hvis man er mange spillere. De resterende kort spredes ud i en bunke midt på bordet. Herefter gælder det om at samle så mange stik som mulig.  

Du samler stik ved at spørge en medspiller efter de kort du har brug for, eller de kort som du tror din medspiller samler på. Hvis du spørger en medspiller efter 2 ere, så skal spilleren give dig alle sine 2 ere. Hvis du rammer rigtig med det du spørger efter, så får du medspillerens 2 ere, og får lov til at spørge en ny medspiller efter kort. Hvis en medspiller ikke har det du spørger efter, så siger personen fisk, og du skal trække et kort op fra “søen” midt på bordet.  

Fisk regler – så simple at alle kan være med 

Et spil fisk, går ud på at spørge efter kort, og samle så mange stik som mulig. Et stik består af fire kort, det kan være fire 2 ere, eller fire damer. Når du har fået et stik, så lægger du det ned på bordet og fortsætter spillet. Man kan vælge at spille efter tur, som man gør i andre kortspil, eller I kan aftale at det er den som er blevet spurgt og har svaret fisk, som spørger næste gang.  

Spillet bliver ved indtil der ikke er flere kort i “søen” på midten af bordet. Den spilleren med flest stik, kan udnævnes som vinderen af et fisk kortspil. Et spil fisk tager ikke lang tid at spille, og ofte bliver man bare ved og ved, med at jagte flere stik. Det er et underholdende, og sjovt spil, som favner spillere i alle aldre. I og med reglerne er så simple, så er det typisk et spil som børn elsker at spille. Børn er også gode til at huske, og der vil ikke gå mange runder før du risikerer at tabe stort til din 6-årige datter.  

Spil fisk – når som helst, hvor som helst 

For at nyde et kortspil fisk, så behøver du kun et almindelig sæt spillekort. Dette kan du købe i en hobbybutik, kiosk eller boghandel. Du kan få spillekort med flotte motiver, som kan gøre at børnene synes det bliver endda sjovere at være med til at spille fisk. Et kortspil er nemt at pakke med i tasken, det er derfor et oplagt valg at spille fisk, når man skal på ferie, enten det er i sommerhus, eller på en længere flyvetur.  

Fisk regler er nemme at forstå for store og små, og kortspillet fisk er derfor et spil du kan spille sammen med børnene, eller som børnene selv kan finde ud af at spille med hinanden. Hvis du er bidt af spillelysten, så kan du også spille fisk kortspil online. Der findes flere hjemmesider som tilbyder et kortspil fisk. Et spil fisk online er dejlig nem underholdning til at tage med på farten.  

Spil kortspil online 

Mange danskere har allerede opdaget glæden ved at spille online. Også kortspil har fået en renæssance i den digitale verden, og i dag er det derfor mange steder du kan komme for at spille online kortspil. Også kortspillet fisk kan spilles online, det eneste det kræver er en smarttelefon, så er du godt kørende med et spil fisk.  

Den mest almindelige måde at spille fisk kortspil online, er der klassiske spil fisk, hvor vinderen er den som samler flest stik med fire kort. Der er masser af timer gratis underholdning i et spil fisk, enten om du gør det med en almindelig sæt spillekort, eller om du vælger en online variant.  

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here